Heilige geometrie vormen uitgelegd: Triquetra

Triquetra blog DB embroidery

Wanneer je meedoet aan mijn Magic Embroidery workshop; Crystal grid betreedt je de wereld van heilige geometrie. Vorige week koos een leerling deze vorm: Triquetra...Maar wat betekent het?

De term "triquetra" is afgeleid van het Latijnse woord "triquetrus", wat "driehoekig" betekent. In het Engels verwijst triquetra meestal naar een symbool dat bestaat uit drie overlappende cirkels of bogen, resulterend in de vorm van een driehoek. Deze 'driehoek' heeft overhellende zijkanten in plaats van dat ze rechtop staan.

Keltische symboliek: In de Keltische traditie staat de triquetra voor eenheid en eeuwigheid, aangezien de drie cirkels geen begin of einde lijken te hebben.

Christelijke interpretatie: In de christelijke traditie kan de triquetra worden geïnterpreteerd als een symbool van de Drie-eenheid, waarbij de drie cirkels de Vader, de Zoon en de Heilige Geest vertegenwoordigen.

Neopaganisme en New Age: De triquetra wordt ook vaak gebruikt in neopaganistische en New Age-praktijken, waar het verschillende spirituele betekenissen kan hebben, waaronder de eenheid van lichaam, geest en ziel.

Dit symbool is ook terug te vinden in het levenszaad, de levensbloem en de Borromeaanse ringen. Wat we tijdens de workshop ook ontdekten is dat het symbool heel erg lijkt op een yogahouding, de Lotus. Kun je het ook zien?

Triquetra heilige geometrie DB embroideryGebruik dit patroon voor een raster wanneer:
* je wilt een nieuw project starten
* je bepaalde patronen/gewoontes/relaties etc. wilt loslaten.
* je wilt je creativiteit een boost geven

* je meer verbinding met anderen wilt voelen
* je wilt je meer in balans voelen
* je wilt een nieuwe reis beginnen, maakt niet uit wat voor soort reis

Dit krachtige raster is gemaakt met grijsblauw borduurgaren en blauw metaaldraad als basis, gebrande amethist, chrysopraas, tijgeroog, agaat, lavasteen en een kleine veer.

Triquetra heilige geometrie DB embroidery

Betekenis edelstenen:

Gebrande amethist (met de eigenschappen van amethist en citrien): verwarmend, geeft energie, vrolijkheid, onthecht, ontspant en zuivert.

Chrysopraas: geeft zelfvertrouwen en eigenwaarde, staat voor vernieuwing, innerlijk kind, acceptatie en bevordert geestelijke groei

Tijgeroog: werkt heel aardend, beschermt tegen negativiteit, maakt creatief

Agaat: helder waarnemen, verbinding, kalmeert en heeft sterke verbinding met moeder aarde

Lavasteen: geeft moed, geluksbrenger, zet aan tot handelen, vermindert stress

Wist je dat het symbool, de kristallen en de kleuren jou kiezen in plaats van andersom?

Ik schrijf meer blogs over Heilige geometrie zoals hier over de vorm Vesica PiscisOuder bericht Nieuwer bericht