Heilige Geometrie: De Vesica Piscis

Heilige Geometrie Intuitie Magisch Borduren Vesica Piscis

Blog Vesica Piscis Heilige Geometrie Danielle Balfoort embroidery art

Heilige geometrie: De Vesica Piscis (Ichtus teken)

Allereerst is dit zo’n mooi herkenbaar teken binnen de Heilige Geometrie: je ziet twee elkaar snijdende cirkels die ieder even groot zijn. Het is een symbool voor balans, wedergeboorte en harmonie.

Een mooi en bekend voorbeeld is dat dit als teken wordt gebruikt voor een huwelijk waarbij de twee geliefden een verbinding met elkaar aangaan. De twee ringen kun je als twee individuen zien die samen een mooie connectie vormen.

Kijk je naar het midden waar de twee cirkels elkaar overlappen, dan bevindt zich daar een christelijk symbool vorm die de vis of Christus voorstelt. Je ziet de vorm nog weleens op een auto. Het geeft de brug tussen de spirituele en de fysieke wereld weer. De naam Vesica Piscus komt uit het Latijn en betekent letterlijk de Blaas van een vis.

Blog Vesica Piscis danielle balfoort embroidery art

De vorm in het midden wordt ook wel De Mandorla genoemd wat weer een Italiaans woord is voor amandel/amandelvormig. Je ziet heiligen vaak afgebeeld staan binnen deze vorm bijvoorbeeld in het christendom. De echte magie van de kracht van de Mandorla is dat deze voor vrouwenkracht staat!

Ichtus is dan weer het acroniem van de volledige Griekse naam van Jesus en als je dat weer terugvertaalt naar het Engels komt daar ‘vis’ uit.
Het is niet geheel toeval dat alles binnen de heilige geometrie met elkaar verbonden is. Er zitten veel boodschappen in de Vesica Piscis die je op bewust niveau niet zomaar ziet. Dat doet het onderbewuste voor je.

Blog vesica piscis danielle balfoort embroidery art

Als je een kristallen grid gaat leggen of borduren dan kun je dit patroon gebruiken voor als je een verbinding met iemand tot stand wilt brengen of een kloof wilt overbruggen. De vorm bevordert ook wedergeboorte en transformatie.

Passende edelstenen hierbij zijn:
Rozenkwarts: de steen van de liefde die emoties heelt en het hartchakra opent Lees hier de blog over Rozenkwarts

Granaat: geeft richting aan je energie, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en kracht

Aquamarijn: ondersteunt bij alle vormen van communicatie, loslaten van oude patronen, kalmeert en geeft focus

Citrien: steen voor geluk, plezier en brengt warmte

Wil je meer lezen over heilige geometrie dan zijn de volgende boeken een aanrader:
Kristalgrids Kiera Fogg

Geheime geometrie Stephen Skinner

In dit blog staan affiliate links (boeken) waarmee ik een klein percentage van de verkoop ontvang zodat ik nog veel moois op dit platform kan plaatsen


Ouder bericht Nieuwer bericht