Wat is een personal crystal grid?

Personal Crystal grid“Ik zie dat je personal crystal grids borduurt maar wat is dat eigenlijk?”. Deze vraag krijg ik vaker en in deze blog leg ik er graag meer over uit.

Sinds een jaar ben ik me gaan verdiepen in heilige geometrie. Ik had er een artikel over gelezen en niet veel later vond ik een boek over het leggen van Kristalgrids waarbij je edelstenen in een vorm legt die gebaseerd is op een van de symbolen uit de heilige geometrie. Dit kan bijvoorbeeld de bloem des levens zijn. 

In het kort: een grid is een soort raster of vorm uit de heilige geometrie waar je edelstenen aan toevoegt. (In deze blog leg ik meer uit over heilige geometrie)

Nu is het bij een grid leggen zo is dat je de edelstenen los op de vorm legt en die voor ongeveer een maand laat liggen nadat je er een wens of affirmatie aan hebt meegegeven. Vervolgens ruim je alles weer op en kun je weer een nieuwe grid maken.

Dat tijdelijke vond ik heel jammer. Terwijl het heel mooi is om kristallen bij elkaar op een ondergrond te zien. Wat nou als je je grid zo maakt dat je het kunt ophangen en er dus veel langer van kunt genieten? Dat gegeven bleef in mijn hoofd zitten. Onlangs kreeg ik, misschien niet toevallig, een vraag van iemand die een bijzonder cadeau zocht voor een pasgeboren kindje, of ik haar kon helpen?

We spraken elkaar en ik vertelde over mijn idee van een op te hangen borduurwerk met edelstenen. In haar geval zou dat een soort geboortering met edelstenen kunnen worden en dan op basis van geboortedatum en tijd kon ik dan daarbij passende edelstenen toevoegen. Zo ben ik begonnen. Tussendoor stuurde ik foto’s van de voortgang en toen ze het werk ontving was ze super enthousiast! Het eindresultaat mag er wezen en dat de naam van het kindje erbij is geborduurd maakt het extra persoonlijk.

Personal Crystal grid danielle balfoort embroidery

Leuk om te weten: voor ieder werk kijk ik welke vorm uit de heilige geometrie goed zou passen bij degene waar het cadeau voor is. Vervolgens komen er aan de hand van geboortedatum en tijd en een kaartlegging bij mij naar boven welke edelstenen ik het best kan toevoegen. Dan weet ik daarna hoe ik de stenen en andere materialen als kralen en pailletten ga verwerken.

Als de grid klaar is voeg ik een uitgebreide uitleg toe aan het pakket zoals de betekenis van iemands naam maar ook wat kenmerken over het sterrenbeeld en welke edelstenen ik heb verwerkt met uitleg van hun werking. Dan pak ik het mooi in met een persoonlijke boodschap.

Personal Crystal grid danielle balfoort embroidery

Wat een mooi cadeau!

Denk je na het lezen van deze blog: Ik wil ook een persoonlijk voor mij gemaakt kristallen grid! Dat kan natuurlijk😊

Hij is te bestellen via de webshop of stuur mij een bericht via info@daniellebalfoort.com met je wensen, naam en telefoonnummer zodat ik contact met je kan opnemen.

PS: Ook is het een heel mooi en uniek cadeau voor een trouwdag, jubileum, examen, verjaardag en zelfs als een herinnering bij overlijden.

Workshop Magisch Borduren

Wil je liever zelf deze magie creëren en meteen meer leren over edelstenen en heilige geometrie? Dat kan ook. Kijk dan bij het programma en de actuele data van Magisch BordurenOuder bericht Nieuwer bericht