Mijn Maan magie borduur project: deel I

blog Edelstenen Intuitie Magisch Borduren tips

Borduurproject Blog Danielle Balfoort

Ik heb wat met de maan en sterren en alles wat er in onze galaxy aanwezig is. Waarschijnlijk komt dat omdat mijn sterrenbeeld Kreeft is en dat teken is verbonden met de energie van de maan. Maar ook het mysterie wat er omheen hangt en dat je soms ineens overvallen wordt door de schoonheid van een heldere hemel met flonkerende sterren! De laatste maanden heb ik ook heel veel gelezen over wat de cyclus van nieuwe maan en de volle maan voor invloed heeft op ons mensen (meer dan je zou denken)

Ooh zou hier zoveel over willen schrijven (er komt zeker nog een blog aan over dit onderwerp :) maar liever deel ik mijn huidige borduurproject: met in de hoofdrol de Maan.

Fly me to the moon
Maan borduur project danielle balfoort embroidery art

Tussen alle kleinere projecten door wil ik ook altijd ter afwisseling een groot borduurwerk maken. Hierin kan ik verschillende technieken oefenen en vooral op gevoel en free-style borduren. (Dit brengt mij vaak ook weer op nieuwe ideeën voor workshops of producten.)  Nou met deze is dat gelukt!

Allereerst heb ik de grootte bepaald (ongeveer 22cm) en een cirkel getekend. vervolgens wilde ik de ondergrond met zijde verf beschilderen zodat ik ook gedeeltes vrij kan laten van borduurwerk. De stof is namelijk van zijde organza en dat is transparant.

Nadat de verf droog was heb ik met de Lunéville naald, kralen en garen om de buitenrand heen aangebracht. Zoals je ziet heb ik een vrij warm kleurenpalet aangehouden van geel, groen en bruin/goud. Ik wilde niet de standaard blauw/paars/wit wat je wellicht bij een maan als kleuren in gedachten hebt.
Maan borduur project danielle balfoort embroidery art

Balans

Belangrijk bij borduurwerk is dat er een balans in structuren mag zijn. Zo wissel ik kralen af met garen en kijk ik ook naar mat versus glans en hoogte en diepte. Bij veel van wat ik maak bedenk ik van te voren al het ontwerp, technieken, de kleuren en welke materialen waar komen. Bij dit project borduur ik vooral op gevoel en gun ik mij zelf hier ook de tijd voor. 

Een aantal materialen en technieken die ik heb gebruikt:

  • Leer:dit zijn restjes van een oude groene rok die ik heb bewaard. Opgevuld met vilt voor meer hoogte(in het Engels noem je dit 'padding') en met goudstift delen gekleurd.
  • Wol: met lussen creëer je hoogte en diepte, en ik hou van de zachte textuur die het geeft!
  • Restjes zijde organza: reepjes zijn perfect om snel te verven met zijde verf of een textielstift. Ze geven een mooi effect als je het tussen de andere materialen vastzet en kralen toevoegt
  • Edelstenen: welke stenen passen er beter bij dan de maansteen? Juist. Je ziet wat grote maansteen kralen en kleine maansteen kralen ook wel split genoemd. De maansteen staat voor vrouwelijke energie en ondersteunt de cyclus en brengt je bij je intuïtie. Met haar crèmekleurige steen erg mooi passend

Maan borduur project danielle balfoort embroidery art

Kralen, pailletten en tubes zullen voor de rest van de invulling zorgen. Ben voorlopig niet klaar hoor. Op Instagram laat ik ook filmpjes zien terwijl ik er aan werk en zodra ie klaar is laat ik het weten! 

Wil je nou ook meer weten over borduren met edelstenen of nog leuker...het zelf leren? Kijk dan even bij de workshop Magisch Borduren! Ouder bericht Nieuwer bericht