Tips: Over hoe je een borduurontwerp maakt deel 1

boost your creativity Creativiteit Moodboard tips

Tips hoe een borduurontwerp te maken danielle balfoort embroidery artDeel 1 Verzamelen en filteren

Het begint vaak bij inspiratie en verzamelen van die inspiratie. Iedereen doet het natuurlijk op zijn eigen manier maar ik ben van de mood boards. 

Ik heb een behoorlijke verzameling magazines waar ik uit kan putten en het begint heel eenvoudig met plaatjes verzamelen. Online kun je natuurlijk ook enorm veel vinden (bijvoorbeeld Pinterest) alleen kan dat zorgen voor veel te lange scroll sessies met een overload aan keuze. Ben je superhandig met een tablet en illustrator dan is digitaal absoluut een mooie keuze. Ik houd van papier en mijn brein werkt beter als ik beeld voor me zie liggen... magazines voor mij dus!Tips hoe een borduurontwerp te maken danielle balfoort embroidery artVaak weet ik van tevoren al wel een thema of kleur zoals in dit geval had ik zin in een werk met niet al te veel kleur zodat de technieken en structuren tot zijn recht komen. Het grappige is dat ik dan juist die afbeeldingen vind die ik vind passen bij de sfeer/thema. Mocht je er blanco ingaan, selecteer wat je blik trekt. Ik pak een stapel magazines en scheur uit wat ik mooi vind. Denk er niet te lang bij na maar selecteer gewoon. Filteren komt later.

Timer

O'ja, ik geef mezelf maximaal een uur de tijd anders blijf je eeuwig wikken en wegen welk plaatje erbij past of niet. Dus nu heb ik een verzameling plaatjes en ga ik schuiven en filteren net zo lang tot ik een mooie compositie heb. Over de grootte denk ik soms wel soms niet na. Meestal kom ik op A4 of A3 formaat uit maar het kan ook kleiner of groter worden. Met dit ontwerp kwam ik op A3 uit maar dat betekent natuurlijk ook dat je langer aan het borduren bent ;) Het beeld wat je dit keer niet gebruikt kun je in een map bewaren. Ik heb inmiddels 5 mappen vol met inspiratie beeld en dat is zo fijn!

Tips hoe een borduurontwerp te maken danielle balfoort embroidery artAls de compositie naar mijn zin is, maak ik het mood board of collage definitief en dan is het klaar voor de volgende stap: type ondergrond, materiaal en kleur bepalen. Dat ga ik uitleggen in deel 2.

Tips nodig hoe je aan inspiratie komt? Die geef ik hierOuder bericht Nieuwer bericht