Mijn Maan magie borduur project: deel II

blog Borduren Creativiteit Edelstenen Fly me to the moon Maansteen Magisch Borduren

Blog Mijn Maan borduur project deel 2 Danielle Balfoort Embroidery ArtAs promised: hierbij de update over mijn project Fly me to the moon (inderdaad naar de song van Frank Sinatra :)

Sinds de blog van maart hierover (lees hier deel 1) heb ik redelijke vorderingen gemaakt en geprobeerd iedere dag er 1,5 uur aan te borduren. Ik vind grote projecten altijd erg leuk maar toch komt er altijd een moment dat ik ongeduldig wordt en weer met een nieuwe uitdaging wil beginnen. (Herkenbaar?)

Dan ga ik meestal een wandeling maken of ik trakteer mezelf op iets fijns als een cappuccino. Ik kan het borduurwerk ook gerust een week of twee laten liggen tot ik er weer zin in heb. Het voordeel van vrij werk nietwaar! Omdat ik inmiddels weet dat ik altijd deze fases doorloop, begin ik niet met iets anders te borduren om te voorkomen dat ik straks een atelier vol met UFO's heb liggen (Unfinished Objects)Blog Mijn Maan borduur project deel 2 Danielle Balfoort Embroidery ArtMaar goed, terug naar de Maan. Inmiddels zie ik het werk groeien en de stof zich vullen met nieuwe kralen, pailletten en edelstenen. Mijn oorspronkelijke idee was dat er een soort kleurverloop van licht naar donker zou zijn. Bovenaan beginnen met geel en dan langzaam naar bruin en eindigen met groen. Terwijl ik bezig was vond ik dat toch niet echt mooi worden en ben ik van dat idee afgestapt. De kleuren geel/bruin/groen komen nu in het hele werk voor.

Een andere wijziging is het toevoegen van meer reepjes geverfde zijde organza dan gepland. Hierdoor ontstond er meer balans in volume afgewisseld met platte vlakken. Ook heb ik meer vlakken opgevuld door het maken van lussen met onder andere dmc garen. Ik ga nog meer edelstenen toevoegen(maansteen) en daar gebruik ik split stenen voor die je op ketting kunt aanschaffen.Blog Mijn Maan borduur project deel 2 Danielle Balfoort Embroidery ArtMijn doel is om dit project in juli af te hebben. Ik ben van plan om een serie van Magic Moons te maken, ook in andere kleinere formaten. Waarschijnlijk ingelijst zodat je ze meteen kunt ophangen!

Op Instagram laat ik ook filmpjes zien terwijl ik er aan werk en zodra ie klaar is laat ik het weten!

Wil je nou ook meer weten over borduren met edelstenen of nog leuker...het zelf leren? Kijk dan even bij de workshop Magisch Borduren!

 Ouder bericht Nieuwer bericht